Living the dream

life stops when you stop dreaming..

Invidia.

Salut cititorule !
In aceasta postare voi aborda un subiect destul de interesant parerea mea. Un defect din viata cotidiana care ne da foarta multa bataie de cap.Mai ales mie..
So. Ce este invidia ? Un psiholog specialist spune :
"Din cand in cand, fiecare dintre noi are momente de invidie: "De ce-ar fi el/ea mai presus decat mine?", "Unora totul le merge struna". Invidia este o emotie intensa, extrem de dureroasa - simti o strangere in zona pieptului, respiratia devine suieratoare, iar sangele parca nu mai reuseste sa-ti irige fata, care devine palida.
Cand ne cuprinde invidia, uitam toate lucrurile bune legate de noi insine si ne obsedeaza numai ceea ce nu suntem sau nu avem. Invidia apare din insecuritate si din prea putin respect de sine. Cand suntem invidiosi, incetam sa mai credem in noi insine si inzestram obiectul invidiei cu toate atributele ideale pe care noi nu le posedam.."
Eu unul dau dreptate acestor fragmente,dar, tot odata, imi spun si parerea proprie. Invidia este un sentiment mai mult sau mai putin (in general mai mult) neplacut pe care il simti atunci cand incerci din razputeri sa obti ceva. Practic pentru mine invidia este un obstacol pe care il intalnesc in drumul spre indeplinirea viselor. Pot spune ca acum cateva luni, acest "sentiment" ma obseda, lucru care mi-a dat mult de furca. In cele din urma am reusit sa scap de acest defect. Cum ? I-am ascultat pe cei din jur si am tras o concluzie. Invidia nu te face mai tare, sau mai puternic.Nu iti da mai multa energie sau fluxul de care ai nevoie intr-o runda de box care e ca si pierduta. Invidia te trage inapoi. RAU DE TOT. Mi-am dat seama ca nu trebuie sa imi mai pese de tot ceea ce fac cei din jurul meu si ca daca vreau sa reusesc ceva, am nevoie de incredere in sine si foarte multa rabdare. Trebuie sa ma multumesc cu ceea ce am si sa stiu sa profit de ceea ce am (si aici nu marefer numai la lucuri materiale, ci si calitati/talente, etc.) Acum pot spune ca imi merge mai bine ca inainte si ca drumul spre indeplinirea viselor e mai drept si mai insorit. Desi mai am unele scapari, continui sa invat din greselile pe care le fac si sa fac usor,usor sa dispara acest defect. Sper ca aceasta postare va motivat oarecum.
melodia postarii: Eminem-just don't give a f**k

1 comentarii:

Anonim 18 martie 2011 la 12:12  

si tu apari in blogrollul meu

Trimiteți un comentariu